jueves, 6 de octubre de 2011

Filosofia

És necessari un equilibri entre la raó(logos) i els sentits, una persona ha de agafar tot el que rep dels sentits i mitjançant la raó ha de destriar  quins estímuls es corresponen amb el que diu la raó.

Com he mencionat,  en aquesta imatge la raó es correspon amb els sentits,veiem una imatge estàtica com ens diuen els ulls i la raó ho confirma perquè la imatge està impresa i no es pot moure.
Els efectes òptics son un clar exemple de una il·lusió,     nosaltres pels sentits podem rebre moviment, però la imatge no té perquè estar en moviment com passa en la fotografia.
Els sentits(ulls) ens diuen que la imatge està en moviment, però la raó ens confirma que la imatge no es mou perquè està impresa en un paper.
En el primer cas hem pogut confirmar que la raó i els sentits en la majoria dels casos coincideixen però hi ha excepcions jo em decant per fer cas al logos quan hi ha un conflicte entre raó i sentits.
Podem confondre als sentits(en aquest cas al tacte) si introduïm la ma dins aigua calenta i tot seguit dins aigua freda amb gel i repetim l’operació arribarà un moment en que els sentits ens diran que l’aigua freda ens crema i la raó ens confirmarà que no és així perquè sabrem que tenim la ma dins l’aigua freda.
Per aquests i més motius, jo em decant per la raó en les excepcions, en que la raó i el sentits no encaixen, però com a norma general hem de crear un conjunt de sentits i raó per percebre la realitat. No és necessari que aquesta realitat sigui objectiva. Simplement així ens acostam a ella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario